Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas zelta godalgas un iekaro jaunus eksporta tirgus

Vienā no Eiropas lielākajām nozares izstādēm - Apfelwein Weltweit, kas ik gadu Frakfurtē, Vācijā, vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules, Latvijas vīna darītava ABAVAS saņēmusi četras godalgas. Konkursā Pomme d'Or starptautiskas žūrijas atzinību un Zalta ābolus saņēmuši tādi ABAVAS dzērieni kā Ābolu sidrs Premium Bruts un brandvīns Ābols Ozolā, bet ar Sudraba āboliem godalgoti Ābolu Pommo un Ābolu Brandvīns.

Apfelwein International ir viens no centrālajiem ābolu vīna un sidra darīšanas notikumiem pasaulē. Izstāde – festivāls norisinās Frankfurtē, Hesenē - Vācijas reģionā, kas jau izsenis slavens ar lieliskiem ābolu vīniem, un vienkopus pulcē vīnu un sidru darītājus, kuru dzērieni top dabīgā veidā no 100% īstas ābolu sulas. Aizsācies kā lokāls vīndaru pasākums šobrīd tā izaugusi līdz starptautiska līmeņa tradīcijai.

„Šajā pasākumā piedalījāmies jau trešo gadu, tāpēc mums ir īpašs prieks un lepnums, ka ik reizi, arī šogad, esam atgriezušies, rokās turot godalgas Zelta un Sudraba ābolu izskatā,” norāda Mārtiņš Barkāns.

„Starptautiskās godalgas trīs gadus pēc kārtas mums apliecina, ka esam pamanīti, atzīti un pieradījuši savu spēju piedāvāt dzērienus ar nemainīgu kvalitāti,” atzīst M.Barkāns. „Mēs ABAVAS sidru darinām pēc vīnogu vīna darīšanas metodēm. Augstais novērtējums sniedz pārliecību, ka izvēlētais attīstības ceļš ir pareizs un mūsu rokraksts tiek novērtēts.”

ABAVAS dzērieni top no Latvijas āboliem, un saņemtās godalgas apliecina, ka vietējie āboli ir lieliski piemēroti augstvērtīgu dzērienu ražošanai. „Lai arī Latvijā vīna darīšanas tradīcijas ir salīdzinoši nesenas, esmu pārliecināts, ka ar mērķtiecīgu darbu un nemitīgi pilnveidojoties, arī mēs varam sevi iezīmēt pasaules vīna darīšanas kartē ar unikāliem un augstvērtīgiem dzērieniem,” stāsta Barkāns.

Izstādes Apfelwein International un konkursa apmērs ik gadu aug. Šogad izstādē piedalījās ap 100 dalībnieku no 18 valstīm un trīs kontinentiem, kuri kopumā prezentēja 500 dažādus dzērienus. Šis gads ir īpašs ar to, ka uzskatāmi pieaug Baltijas jūras reģiona valstu darināto dzērienu kvalitāte. Izstādē ļoti pamanāmas bija tādas valstis kā Dānija, Zviedrija un arī Lietuva. Latviju pārstāvēja divas vīna darītavas.

Ābolu vīna un sidra festivāls ik gadu notiek īpašā gaisotnē – vēsturiskā biedrības namā Palmgarten, kas atrodas botāniskajā parkā. Savukārt konkursa Pomme d'Or apbalvošanas ceremonija 25.martā norisinājās pieczvaigžņu luksusa viesnīcā Grandhotel Hessischer Hof.

„Dalība šajā lielajā pasākumā mums ir svarīga ne tikai kā vēlme apliecināt savu dzērienu kvalitāti,” norāda vīna darītavas ABAVAS saimnieks. „Tā ir iespēja sekot līdzi nozares attīstībai, jaunākajām dzērienu darīšanas tendencēm un veidot nenovērtējamu kontaktu tīklu,” uzsver Mārtiņš Barkāns. „Šo trīs gadu laikā Apfelwein International satiktie cilvēki ļāvuši mums nodibināt veiksmīgas biznesa attiecības un paplašināt savus eksporta apjomus, ik gadu atrodot jaunus sadarbības partnerus. Arī šis gads nav izņēmums – esam nostiprinājuši sadarbību ar vairākiem Vācijas restorāniem un vīna tirgotājiem, kas mūsu produkciju piedāvās Hesenes reģiona veikalos, kā arī plānojam sākt eksportu uz vēl dažiem jauniem eksporta tirgiem Eiropā.”

 

Apfelwein International vienkopus pulcē ne tikai tos vīndarus, kuri darina vīnu un sidru, vadoties pēc tradicionālajām receptēm, bet arī vīndarus-inovatorus, kuri attīsta gan jaunas tehnoloģijas, gan pilnveido ābolu šķirnes. „Turklāt izstādes apmeklētāju vidū ir virkne vīna un sidra zinātāju, gurmānu, kā arī restorānu un tirgotāju pārstāvju, kuru viedoklis mums ir ļoti būtisks un sniedz iedvesmu tupmākajai attīstībai,” atzīst M.Barkāns.

Konkursā Pomme d'Or godalgotie ABAVAS dzērieni

Zelta ābolus (Pomme d’Or) saņēmuši:

  • ABAVAS Ābolu sidrs Bruts Premium

Ābolu sidrs ir dzēriens niansētu garšu mīļotājiem. Darināts no trīs Latvijas šķirņu āboliem ar uzsvaru uz nedaudz skābāku akcentu garšas balansā. Raudzēts un noturēts astoņus mēnešu zemā temperatūrā.

  • ABAVAS Ābols Ozolā

Īsts, patiess Remarka cienīgs dzēriens, kas radīts no augstvērtīga, īpaši atlasītu Latvijas ābolu šķirņu vīna. Patīkams ābolu un vaniļas aromāts ar labu balansu garšā. Sasildīs un iedvesmos, ja baudīsiet to nesteidzīgi. Iegūts ar dubultās destilācijas metodi un izturēts franču ozolkoka mucā.

Sudraba ābolus (Pomme d’Argent) saņēmuši:

  • ABAVAS Ābolu Pommo

Tā veidošanā ierosme smelta Normandijā. Dzēriens top ziemas vidū, sajaucot ābolu brandvīnu ar sulu no sasalušiem āboliem un noturot to franču ozolkoka mucā gadu. Rodas dzēriens ar nosaukumu "pommeau", latviski - pommo. Lielisks aperitīvs, kas saderēs ar zilo sieru, šokolādi un ābolu desertiem.

  • ABAVAS Ābolu brandvīns

Destilējot ābolu vīnu, iegūts viegls un gaisīgs dzēriens ar apburošu ābolu aromātu, kurā jūtama viegla citrusa augļu nots. Patīkami augļaina pēcgarša. Iedvesmojošs dzēriens latvisku vērtību cienītājiem. Iegūts ar dubultās destilācijas metodi.

 

Vīna darītava ABAVAS ir Mārtiņa un Lienes Barkānu ģimenes izveidots un attīstīts uzņēmums, kas nodarbojas ar kvalitatīvu dzērienu ražošanu no Latvijā audzētiem augļiem un ogām. Strauji attīstoties, dažu gadu laikā ABAVAS izauguši par vadošo vīna, sidra un brandvīna darītavu un ir vieni no lielākajiem vīnogu audzētājiem Latvijā – viņu vīnogulāji aizņem vairāk nekā divus hektārus.

 

 

Mārtiņš Barkāns,
ABAVAS vīna darītavas vadītājs

     
Par šo rakstu nav saņemts neviens komentārs.
Pievienot komentāru
Vārds:
e-pasts:



Aktuālās ziņas

apdrošināšana  jämföra smslån  parkets  palodzes  autoserviss