"Food Union" investē 2,4 miljonus eiro četru jaunu ražošanas iekārtu iegādē


Publicitates_foto.
Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union", turpinot darbu pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides, iegādājies četras jaunas ražošanas līnijas. Tās visas jau ir piegādātas uz Rīgu un dažas no tām darbu uzsāks jau šī gada laikā. Kopējais investīciju apmērs, kas ieguldīts iekārtu iegādē, ir vairāk nekā 2,4 miljoni eiro.

Ir apritējis gandrīz gads, kopš uzsākām darbu pie Izcilības centra izveides. Ar gandarījumu jāatzīst, ka pateicoties intensīvam un pārdomātam komandas darbam, uz šo brīdi jaunā ražošanas ceha būvniecība un iekārtošana norit atbilstoši plānotajam laika grafikam. Tādējādi jau tuvāko mēnešu laikā patērētājus pārsteigsim ar inovatīviem, gardiem un veselīgiem piena produktiem, kas ražoti ar jaunāko iekārtu palīdzību, stāsta Normunds Staņēvičs, “Food Union” finanšu direktors Eiropā un AS “Rīgas piena kombināts” valdes priekšsēdētājs.

Lai kāpinātu uzņēmuma ražošanas jaudu un paplašinātu biezpienu sieriņu kategoriju ar jaunu formātu produktiem, iegādātas trīs inovatīvas tehnoloģijas: jauna līnija klasisku biezpiena sieriņu ražošanai, līnija biezpiena sieriņu ražošanai ar vakuumpildītājiem un pārkaisītāju un līnija biezpiena sieriņa ražošanai sendivča formā. Papildus iegādāta arī sieriņu iepakošanas palīgierīce, kas jauno produktu atvēršanas procesu padarīs vēl ērtāku un ātrāku. Šo iekārtu vērtība ir gandrīz 1,5 miljoni eiro.

Līdztekus ievērojamas investīcijas – vairāk nekā 970 tūkstošu eiro apmērā – ieguldītas jaunas dzeramo jogurtu līnijas iegādē. Uz tās ražotie produkti tiks pildīti jaunu iepakojumu risinājumos, kas būs ne tikai patērētājiem parocīgāki, bet arī pilnībā pārstrādājami, tādēļ videi draudzīgāki. Pašreiz jau notiek iekārtas veiktspējas testi, kuriem veiksmīgi noslēdzoties, jaunu jogurtu ražošanu uz tās plānots uzsākta šī gada novembrī, par ko detalizētāka informācija sekos atsevišķi.

Visas minētas iekārtas izgatavotas pēc īpašā “Food Union” pasūtījuma Eiropas Savienības valstīs.

Iepriekš jau ziņots, ka darbs pie svaigo piena produktu Izcilības centra izveides noritēs soli pa solim, līdz 2020.gadam investējot tajā vairāk nekā 11,1 miljonus eiro. Rezultātā visa ražošana Rīgā koncentrēsies jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot Food Union līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu.

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā – “Rīgas piena kombināts”, “Valmieras piens” un “Rīgas piensaimnieks”, lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā “Premia”, lielāko saldējuma ražotāju Dānijā “Premier Is” un saldējuma izplatītāju “Hjem Is”, saldējuma ražotāju Norvēģijā “Isbjørn Is”, saldējuma ražotāju Rumānijā “Alpin57Lux” un saldējuma ražotāju Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”.

“Food Union”
Par šo rakstu nav saņemts neviens komentārs.
Pievienot komentāru
Vārds:
e-pasts:



Aktuālās ziņas

virtuves mēbeles
apdrošināšana  octa  Innsbruck Airport Transfers  vannu restaurācija