Francijas garša / Good France


Publicitātes foto
Akcijas Francijas garša / Good France ietvaros, kas šogad notiks jau piekto gadu pēc kārtas, 2019. gada 21. martā tiks rīkotas īpašas vakariņas, slavinot franču kulināro mantojumu visās četrās mūsu debess pusēs. 5000 pavāri 5 kontinentos iesaistās un gatavo planētai!

Akcija Francijas garša slavina franču virtuves vitalitāti un pulcē vienkopus šefpavārus un restorānus visā pasaulē, lai dalītos tās pamatvērtībās. Šogad pasākuma vadmotīvs ir ilgtspējīga attīstība, ko raksturo atbildīga gastronomija un šefpavāru līdzdalība mūsu planētas saudzēšanā.

Šis starptautiskais pasākums aizsākās 2015. gadā pēc tam, kad “maltīte franču gaumē” tika iekļauta UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Tādejādi ik gadu 21. martā restorāni, kas izteikuši vēlmi iesaistīties šajā akcijā, piedāvā saviem viesiem piedzīvot dzīves baudīšanas pieredzi à la française, izceļot gan franču virtuves inovatīvo raksturu, gan tās pamatvērtības: dalīšanās prieks, bauda, cieņa pret ēdienu, līdzcilvēkiem un mūsu planētu.

Turpinot COP 21 un Pārtikas Foruma ietvaros aizsākto, Francija vēlas atrasties pasaules vides kustības priekšplānā. Tādējādi akcija Francijas garša / Good France sniedz atbalstu fondam “No More plastic”, kas darbojas okeānu aizsardzības un plastmasas samazināšanas jomā.

Pēc Akvitānijas un Bordo vīniem 2018. gadā, šajā gada akcija Francijas garša / Good France cildinās Pro2019. gadā par gastronomijas galamērķi ir izvēlēta Provansa. Tā tiks godāta Francijas garša / Good France pasākumos gan Francijā, gan citur pasaulē “Marseļas Provansas Gastronomijas gada” ietvaros, par kuras patronu izraudzīts Marseļas trīs zvaigžņu šefpavārs Žeralds Pasedā.

Provansai piemīt dzīva, senām tradīcijām bagāta virtuve, veidota no tādiem vienkāršiem produktiem kā olīveļļa, garšvielām, dārzeņiem, graudaugiem, kurus cildenus rada šefpavāri un restorānu darbinieki.

Martā un aprīlī Francijas institūts piedāvā četrus gastronomijai veltītus kursus:

  • Galda kultūra. Šis kurss aicinās iepazīt franču galda kultūru, praktiskajās nodarbībās mācoties, kā klāt galdu dažādos gadījumos, kā iepirkties tirgū, kā uzsākt sarunas ar nepazīstamiem viesiem, ievērojot labas manieres un pieklājību.

  • Labas gaumes garša. Nodarbības aicinās doties labās gaumes un franču šarma meklējumos. Kur tie īsti slēpjas: apģērbā, parfīmā vai labās manierēs pie galda?

  • Franču valoda gardēžiem. Nodarbībās studenti tiks iepazīstināti ar frankofono valstu gastronomijas dažādību (Beļģijas, Kanādas, Marokas, Senegālas, Šveices), to tradicionālajiem ēdieniem, kulinārajām tradīcijām.

  • Franču valoda un gastronomija Višī. Nodarbības, kurās studenti apgūs ne tikai franču valodu Francijā, bet arī gastronomijas pamatus sertificētas kulināres Delfīnes Milē vadītajos kulinārijas ateljē. piedāvā četrus gastronomijai veltītus kursus:

Atzīmējot Francijas un it īpaši Provansas virtuves izcilību, V. E. Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona rīkos vakariņas Francijas rezidencē. Īpaši šīm vakariņām gatavotās receptes tiks publicētas Francijas vēstniecības Latvijā mājaslapā.

Francijas institūts
Par šo rakstu nav saņemts neviens komentārs.
Pievienot komentāru
Vārds:
e-pasts:



Arhīvs

jūlijs 2019
P O T C P S Sv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 2021
22232425262728
293031    

Aktuālās ziņas

mēbeļu izgatavošana
apdrošināšana  octa  granulu katli